Chestionarul de evaluare a Autonomiei Personale

Acest test se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 65 ani.

Acest test este o diagnoză a personalităţii ce măsoară autonomia personală (AP), care consta, pe de o parte în capacitatea de autodeterminare a individului, în abilitatea sa de a lua singur decizii cu privire la propria viaţă şi de ale îndeplini, prin iniţierea, organizarea, supervizarea şi revizuirea acţiunilor proprii făra a fi controlat de forţe externe sau de constrângeri, evaluând opţiunile existente şi luând în considerare propriile interese, nevoi, valori, iar pe de alta parte, în sentimentul pe care il are persoana că dispune atât de abilitatea de a face alegeri potrivite cu privire la acţiunile sale cât şi de libertatea de a duce la îndeplinirea lor.

Cuprinde patru dimensiuni: autonomia cognitivă (felul cum gândeşti), autonomia comportamentală, autonomia emoţională şi autonomia valorică.

Conţine 36 de afirmaţii şi va trebui să apreciaţi în ce măsura acestea se potrivesc felului în care dumneavoastră vă comportaţi, vă exprimaţi şi gândiţi de obicei.

Pentru fiecare afirmaţie apreciaţi dacă vi se potriveşte: foarte puţin, puţin, nici prea mult, nici prea puţin, mult sau foarte mult.


 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/anapsih/teste/library/Zend/Db/Table/Abstract.php on line 1259